Tort cu brânză de vaci și lămâie

DificultateIntermediate
Randamente8 Porții
Timp de pregatire30 minTimp de gătire30 minTimpul total1 ora 30 min
Blat de tort
 5 buc ou
 80 g indulcitor-cu-eritritol-si-stevia sau după gust
 10 g coajă de lămâie rasă - bio
Cremă de tort
 400 g Branză de vaci fără lactoză
 150 g Iaurt fără lactoză
 80 g indulcitor-cu-eritritol-si-stevia sau după gust
Decor tort
 100 g ciocolata neagră fără lactoză și zahăr
 50 g ciocolată albă fără lactoză și zahăr
 3 lingură (linguri) linguri de ulei
 50 g smântână dulce
 68 bucăți mici de lămâie
1

Se amestecă ingredientele pentru blat, se mai adaugă 5 linguri de apă și se toarnă într-o formă de tort de 18cm diametru.
Aluatul are o textură diferită față de pandișpanul obișnuit așa că se întinde bine aluatul cu mâna umedă.
Se dă tava la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru aprox. 30 de minute.

2

După răcire completă (important!) se taie în trei.

3

Se pregătește crema, care este foarte simplă. Toate ingredientele punem într-un castron și le amestecăm cu mixerul aprox 1 minut. Împărțim crema în două și umplem tortul.

4

Topim ciocolata albă împreună cu 2 linguri de ulei pe baie de aburi și turnăm glazura peste tort. Cănd se întărește mai topim și ciocolata neagră cu o lingură de ulei și turnăm peste marginile prăjituriil lăsând să curgă.

5

Batem frișca și decorăm tortul. Punem și căteva felii de lamâie.

6

Se pune în frigider pentru cel putin 3-4 ore, după care ne putem bucura de un tort delicios, fără zahăr, fără gluten și fără lactoză având doar de aprox 3,3g de carbohidrați și 165kcal la 100g de prălitură.

O felie de tort contribuie la aportul necesar de fibre alimentare zilnice!

Ingrediente

Blat de tort
 5 buc ou
 80 g indulcitor-cu-eritritol-si-stevia sau după gust
 10 g coajă de lămâie rasă - bio
Cremă de tort
 400 g Branză de vaci fără lactoză
 150 g Iaurt fără lactoză
 80 g indulcitor-cu-eritritol-si-stevia sau după gust
Decor tort
 100 g ciocolata neagră fără lactoză și zahăr
 50 g ciocolată albă fără lactoză și zahăr
 3 lingură (linguri) linguri de ulei
 50 g smântână dulce
 68 bucăți mici de lămâie

Indicații

1

Se amestecă ingredientele pentru blat, se mai adaugă 5 linguri de apă și se toarnă într-o formă de tort de 18cm diametru.
Aluatul are o textură diferită față de pandișpanul obișnuit așa că se întinde bine aluatul cu mâna umedă.
Se dă tava la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru aprox. 30 de minute.

2

După răcire completă (important!) se taie în trei.

3

Se pregătește crema, care este foarte simplă. Toate ingredientele punem într-un castron și le amestecăm cu mixerul aprox 1 minut. Împărțim crema în două și umplem tortul.

4

Topim ciocolata albă împreună cu 2 linguri de ulei pe baie de aburi și turnăm glazura peste tort. Cănd se întărește mai topim și ciocolata neagră cu o lingură de ulei și turnăm peste marginile prăjituriil lăsând să curgă.

5

Batem frișca și decorăm tortul. Punem și căteva felii de lamâie.

6

Se pune în frigider pentru cel putin 3-4 ore, după care ne putem bucura de un tort delicios, fără zahăr, fără gluten și fără lactoză având doar de aprox 3,3g de carbohidrați și 165kcal la 100g de prălitură.

O felie de tort contribuie la aportul necesar de fibre alimentare zilnice!

Tort cu brânză de vaci și lămâie

Shopping cart

close